Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos kalbininkai dalyvavo 65-erių metų jubiliejų švenčiančios LSMU Kalbų ir edukacijos katedros organizuotoje tarptautinėje konferencijoje „Kalbų studijos aukštojoje“ mokykloje. Konferencijos dalyviai sulaukė svečio, p. Jean-Marie Sani, Prancūzų instituto Lietuvoje direktoriaus ir LR ŠMM atstovės, vyresniosios specialistės Vilijos Sipaitės.

Tarptautinėje konferencijoje dalyvavo taip pat  kalbininkai iš Lietuvos – Vytauto Didžiojo universiteto, Kauno technologijų universiteto, Aleksando Stulginskio universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Šiaulių valstybinės kolegijos, Kauno kolegijos, bei svečiai iš Lenkijos, Adomo Mickevičiaus universiteto Poznanėje ir  Čekijos, Masaryko universiteto Brno.   Kalbininkai diskutavo apie profesinės užsienio kalbos mokymosi galimybes ir problemas, Lietuvių ir užsienio kalbos ir kalbos kultūros studijų reikšmę profesionalo kompetencijos ugdymui, o taip pat domėjosi šiuolaikiniais efektyviais dėstymo metodais.

LKPA tarybos narės Jūratė Patackaitė (Vilniaus kolegija), Virginija Andriusevičienė (Vilniaus kolegija), Evelina Jaleniauskienė (KTU), narės Violeta Žemaitienė ir Halina Klupšienė (Vilniaus kolegija) pristatė Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos reikšmingiausius tarptautinius ir nacionalinius projektus ir jų produktus, taip pat 2013 – 2016 m. Asociacijos veiklą, pasidalino naujienomis iš kitų tarptautinių asociacijų bei atsakė į susidomėjusiųjų asociacija klausimus.

LKPA tarybos informacija