Gruodžio 5 d. Vilniaus universiteto Mažojoje auloje vyko diskusija su Tilmann Bünz, kurią vedė Rytis Juozapavičius, diskusijų ir tobulinimo programų vedėjas, buvęs LRT žurnalistas. Renginys, kurį organizavo Vilniaus Goethe institutas, vyko vokiečių kalba (su sinchroniniu vertimu).

Diskusijos centrine tema tapo neseniai pasirodžiusi Tilmann Bünz knyga „Wo die Ostsee Westsee heißt“, kurioje autorius „pasakoja apie savo asmenines patirtis ir pažintį su Lietuvos, Latvijos ir Estijos tikrove. Tilmann Bünz teigimu, šiuo metu Vakarų šalių žvilgsnis galėtų būti labiau nukreiptas į tris Šiaurės Rytų ES valstybes nares, kaip priešingybę sudėtingiems partneriams – Višegrado šalims.“

Knygos autorius nepaprastai gražiai pasakojo savo pirmus ir vėlesnius įspūdžius apie viešnagę Vilniuje ir kt. Lietuvos miestuose, mielai atsakė į susirinkusiųjų dalyvių klausimas, dalijo autografus. UKC vokiečių kalbos dėstytojos Violeta Žemaitienė ir Jūratė Patackaitė taip pat džiaugėsi naujai įsigyta knyga su autoriaus parašu ir palinkėjimu.