Kas yra FIPLV? 1931 m. Paryžiuje įkurta Fédération Internationale des Professeurs de Langues Vivantes (Tarptautinė šiuolaikinių kalbų mokytojų/dėstytojų federacija) yra vienintelė tarptautinė daugiakalbė kalbų mokytojų/dėstytojų asociacija. Ji turi nevyriausybinės organizacijos (NVO) bei oficialaus partnerio statusą UNESCO, taip pat atstovauja NVO Europos Taryboje.

FIPLV nariais yra tarptautinės vienakalbės kalbų mokytojų/dėstytojų asociacijos ir federacijos, nacionalinės daugiakalbės asociacijos arba nacionalinės vienakalbės asociacijos. Šiuo metu FIPLV turi apie dvidešimt penkis narius-asociacijas ir federacijas iš visų žemynų: LATEUM (anglų kalbos), ILEI  (esperanto kalbos), FIPF (prancūzų), IDV (vokiečių) ir MAPRYAL (rusų kalbos), ASOCOPI (asociacija Colombiana de Profesores de Inglés), ATES (Somalio anglų kalbos mokytojų asociacija), BETA (Bulgarijos anglų kalbos mokytojų asociacija) ELTA (Serbijos anglų kalbos mokytojų asociacija) ir dar daugelį kitų. https://fiplv.com/

Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos prezidentė Eglė Šleinotienė 2012 metų birželio mėn. dalyvavo FIPLV pasaulio kongrese ,,Inovacijos, įkvėpimas ir kalbų mokymasis“, Helsinkyje. Kongreso metu prezidentė pristatė LKPA vykdomus ELTACS, EUROLTA ir REAL projektus bei jų rezultatus ir užmezgė glaudžius ryšius su Šiaurės Baltijos šalių kalbų pedagogų asociacijų vadovais. 2015 m. prezidentė Eglė išrinkta FIPLV Baltijos – Šiaurės šalių asociacijos sekretore ir jos iniciatyva leidžiamas naujienų laikraštis, kuriam skelbiama informacija apie renginius ir naujienos iš Lietuvos ir kaimyninių šalių asociacijų. (Interneto puslapis: https://fiplv.com/members-2/fiplv-regions/the-nordic-baltic-region/); FB:https://www.facebook.com/groups/677820838960243/.

2019 m. 3-ajame numeryje pasakojama apie Vilniaus kolegijos Užsienio kalbų centrą, švenčiantį  5 metų gimtadienį, apie Centro dėstytojų dalyvavimą Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos ir Kolegijos veikloje. Džiaugiamės ir didžiuojamės parodytu išskirtiniu dėmesiu mūsų Centro kalbininkams.

Naujienų laikraštį ir straipsnį anglų kalba surasite čia.

Straipsnis lietuvių kalba.

Užsienio kalbų centro informacija