Spalio 21 d. virtualioje erdvėje vyko jau tradicija tapusi viktorina „Ö kaip vökiškai?“. Šįkart dėmesio centre buvo ne tik kalba ir kultūra, bet ir atsakingas vartojimas, kadangi 2020 metų Vokiečių kalbos dienų renginiai vyko su šūkiu „Ö kaip öko?“

Vokiečių kalbos žinovai ir kultūros mylėtojai viktorinoje turėjo atsakyti į 40 klausimų ir pademonstruoti vokiečių kalbos žinias ir vokiškai kalbančių šalių kultūrų išmanymą, o taip pat pasidalinti savo asmeniniais atsakingo vartojimo pavyzdžiais ir iniciatyvomis. Po rimtos „žinių kovos“ viktorinos „Deutsche Sprache und Kultur“ nugalėtojais tapo: Mindaugas Ž. (TV18E), Lukaš K. (TV18), Akvilė L. (VR18), viktorinos „Ö kaip vökiškai?“: Laura Š. (VR18E), Mindaugas Ž. (TV18E), Gabija N. (VR18E), už pasidalintus naudingus atsakingo vartojimo pavyzdžius ir iniciatyvas prizų verti buvo: Gabrielė G. (TV18), Vilda S. (VR18), Lukaš K. (TV18) ir Mindaugas Ž.(TV18E). Vokiečių kalbos lektorės Jūratė Patackaitė ir Violeta Žemaitienė dėkingos visiems studentams, dalyvavusiems Vokiečių kalbos dienos renginyje, o ypač aktyviausiems ir ištvermingiausiems: Agata L. (VA18), Lukas Č. (VR18), Gabrielė S. (VR18) ir Laura T.(VR18).

Šią dieną per Vokiečių kalbos ir kultūros (LPM, VVF) paskaitą studentai kūrybiškai pristatė pasirinktas vokiškas dainas. Išradingai pasirodė visi! Reikėjo ir galvas pasukti, atliekant pačių studentų parengtas neparastai įdomias užduotis bei miklumo Kahoot viktorinose. O Lukaš (TV18) ir Gabrielė (TV18) mus supažindino su jodliavimu – alpinės kalnodaros regionų gyventojų dainavimo būdu, pagrįstu žemojo ir aukštojo registro dažniu ir staigiu kaitaliojimu. Taigi, šios paskaitos metu turėjome puikią progą dar kartą įsitikinti, kad vokiška daina yra melodinga, skambi, įvairiapusė ir ne veltui tiek žinomų muzikinių grupių yra kilę iš Vokietijos: Boney M, Modern Talking, No Angels, Scooter, Rammstein, Kraftwerk ir t. t.

Užtikrintai teigiame, kad vokiečių kalbos žinovų ir kultūros mylėtojų, bei socialiai atsakingų studentų Kolegijoje yra! Iki kitų metų joho joho johohojo!

Užsienio kalbų centro informacija