2021 m. pabaigoje nuotoliniu būdu įvyko Verslo vadybos fakulteto tarptautinė studentų konferencija „Jaunimas besikeičiančioje visuomenėje“.  75-erių metų veiklos ištakas minintis Verslo vadybos fakultetas šventė 2021 metais ir dar vieną sukaktį: fakultete vyksta jau 10-oji tarptautinė studentų konferencija.

Tačiau VVF organizuojamos studentų konferencijos ištakoms jau 17 metų!  Pirmoji konferencija vyko 2004 m. Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą proga ir ją organizavo tuometinė Užsienio kalbų katedra (UKK). Šios katedros kalbininkų kuruojami studentai buvo parengę pranešimų anglų, vokiečių ir prancūzų kalbomis apie galimybes ES sudėtyje. Dar po metų Užsienio kalbų bei Humanitarinių ir socialinių mokslų katedros (HSMK) suvienijo jėgas ir studentų konferencijoje studentai galėjo aktualiomis temomis kalbėti ir lietuvių kalba, o konferencijos dalyvių ratas tik gausėjo. Tarptautinės konferencijos statusą ir pavadinimą „Jaunimas besikeičiančioje visuomenėje“ konferencija gavo tik 2011 m.!

Apžvelgdami šiuos konferencijos gyvavimo, metus, prisiminkime jos ištakas ir keletą įdomių faktų.

  • Tarptautinėje studentų konferencijoje jau nuo 2011 m. pranešimai skaitomi ir nuotoliniu būdu! Šia galimybe pasinaudota iš karto, kai tik fakultete buvo įrengta vaizdo klasė. Ir kiekvienais metais organizatoriai čia sulaukdavo pranešėjų iš užsienio ir Lietuvos aukštųjų mokyklų.
  • Tarptautinės konferencijos kalbos iki 2018 m. buvo lietuvių, anglų, vokiečių ir rusų. Nuo 2018 m. konferencija vyksta lietuvių ir anglų kalbomis.
  • Iki 2010 m. konferenciją organizuodavo jungtinė darbo grupė, kurią sudarė atstovai iš UKK, HSMK ir VVF Studentų atstovybės. Nuo 2011 m. konferenciją organizuoja VVF Studentų mokslinės draugijos ir fakulteto dėstytojų jungtinė darbo grupė.
  • Nuo 2014 m. plenariniuose studentų konferencijos posėdžiuose dalyvauja ir naujovėmis dalijasi Vilniaus savivaldybės, Jaunimo organizacijų, Verslo asociacijų atstovai ir fakulteto absolventai.
  • Nuo 2020 m. studentų straipsniai publikuojami e-leidinyje „Jaunimas besikeičiančioje visuomenėje“ (ISSN 2669-221X).
  • 2021 m. 10-ąją tarptautinės studentų konferencijos organizatoriai – VVF Mokslo dirbtuvės ir Studentų mokslo draugija, atsakingi už studentų mokslo taikomuosius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą.
  • Su medžiaga ir informacija apie konferencijas galima susipažinti:

4-oji: https://vvf.viko.lt/kasmetine-konferencija-jaunimas-besikeiciancioje-visuomeneje-nudziugino-temu-ivairove-ir-dalyviu-gausa/;

5-oji: https://vvf.viko.lt/5-toji-tarptautineje-studentu-konferencija-jaunimas-besikeiciancioje-visuomeneje/;

8-oji: https://vvf.viko.lt/rekordine-studentu-konferencija-jaunimas-besikeiciancioje-visuomeneje/;

9-oji: https://vvf.viko.lt/31704-2/;

10-oji:  https://vvf.viko.lt/skelbiami-geriausi-tarptautines-studentu-konferencijos-jaunimas-besikeiciancioje-visuomeneje-pranesimai/;

https://vvf.viko.lt/media/uploads/sites/11/2021/03/Studentu_konferenciju_leidinys_2020_2_dalis.pdf; https://vvf.viko.lt/media/uploads/sites/11/2021/03/Studentu_konferenciju_leidinys_2018-2020.pdf).

Užsienio kalbų centro informacija

Nuotraukose: pirmosios studentų konferencijos akimirkos (organizatoriai Užsienio kalbų katedros dėstytojai ir jų studentai)