Ši diena skirta paraginti visus europiečius mokytis kalbų. Strasbūre įsikūrusios Europos Tarybos iniciatyva Europos kalbų diena minima kasmet nuo 2001 m. rugsėjo 26 d. Ja siekiama: atkreipti visuomenės dėmesį į kalbų mokymosi svarbą siekiant stiprinti daugiakalbystę ir tarpusavio supratimą; puoselėti turtingą Europos lingvistinę ir kultūrinę įvairovę; skatinti mokytis kalbų visą gyvenimą mokykloje ir už jos ribų.

Rugsėjo 26 – 30 d. Vilniaus kolegijos studentai ir Užsienio kalbų centro dėstytojai kviečia dalyvauti renginiuose fakultetuose, kurie skirti Europos kalbų dienai. (Programa).

Rugsėjo 26 – 27 d.  daugiau kaip 100 kalbininkų iš Lietuvos ir užsienio susirinks į 10-ąją tarptautinę Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos konferenciją „Kalbos mokyklose, kultūrose, valstybėse: kūrybiškumas, verslumas, socialinė įtrauktis“ LR Seime ir LEU. (Programa).

Rugsėjo 26 Vilniaus mokytojų namuose veiks „Kalbų dirbtuvės“. (Kvietimas).

Rugsėjo 28 d.  Užsienio kalbų centro dėstytojai  ir studentai susitiks su Johnu Ohmanu, švedų vertėju, žurnalistu, publicistu, kinematografininku ir kovotoju Ukrainoje. (Kvietimas).

 

Užsienio kalbų centro informacija