Europos kalbų dienai paminėti skirtame posėdyje, kalbininkai susitiko su charizmatišku John Ohman, švedų vertėju, žurnalistu, publicistu, kinematografininku, o dabartiniu metu ir aktyviu kovotoju Ukrainoje. 2007 m. už darbus puoselėjant ir populiarinant lietuvių kalbą ir kultūrą Lietuvoje bei už jos ribų Jonui Ohman buvo įteikta Felicijos Bortkevičienės Kalbos premija.

Svečio pasakojimo apie kalbų mokymąsi, žurnalistinę ir publicistinę veiklą klausėsi ir diskusijoje dalyvavo studentai, kurie ką tik pradėjo mokytis švedų kalbos. Be puikiai lietuviškai, anglų, rusų, lenkų, vokiečių, ukrainiečių ir dar keliomis kitomis užsienio kalbomis kalbantis John Oman į klausimą: kiek užsienio kalbų mokėti turėtų lietuvis gyvenantis Lietuvoje, atsakė: mažiausiai tris kalbas!

Labai tikimės, kad švedų kalbos besimokantieji Miglė, Bernadeta, Gintarė, Beatričė, Justas, Rokas ir kiti studentai pasieks tokių gerų rezultatų, kaip ir jų dėstytoja Ingrida, kurios švedų kalbos mokytoju buvo gerbiamas Jonh Ohman, o kalbininkai nekantriai lauks naujų kūrinių ir susitikimų su veikliuoju svečiu.

                                                                                                                                 Užsienio kalbų centro informacija