2016 m. spalio 28 d. Vilniaus mokytojų namuose vykusiame Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos tarybos posėdyje buvo aptarti Asociacijos strateginiai planai ir patvirtintas 2016-2017 m. veiklos planas.

LKPA prezidentė, VU UKI direktorė dr. Roma Kriaučiūnienė, viceprezidentės VšĮ VIKC direktorė Audronė Auškelienė ir VK UKC vedėja Jūratė Patackaitė bei Tarybos narės VU UKI dėstytojos dr. Vida Jonaitienė, dr. Olga Medvedeva,  KTU Šiuolaikinių kalbų ir tarpkultūrinės komunikacijos katedros anglų kalbos lektorė Evelina Jeleniauskienė ir VK UKC anglų kalbos lektorė Virginija Andriusevičienė įvertino 10-oios LKPA tarptautinės konferencijos, vykusios rugsėjo 26-27 d. LR Seime ir LEU, darbą.

Susitikimo dalyvės diskutavo apie galimybes organizuoti konferenciją 2017 m., siūlė naujas veiklas ir renginius, kurie pritrauktų daugiau narių į Asociaciją bei pasidalino įspūdžiais ir naujienomis savo institucijose. VK UKC vedėja padėkojo LKPA prezidentei už dalyvavimą Verslo vadybos fakulteto ištakų 75-ųjų metinių šventėje. Verslo vadybos fakultetas yra LKPA būstinė nuo pat įsikūrimo, 2007 metų.