Lietuvos  Nepriklausomybės Atkūrimo Dienos šventiniame minėjime, kurį organizavo Asociacija „Vilniui ir Tautai“, Lietuvos kalbų pedagogų asociacija ir visuomeninių apdovanojimų „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ komisija, vyko diskusijos, susitikimas su ES ambasadoriumi Rusijoje gerb. Vygaudu Ušacku, monografijos „ugdymo dvasingumo raida“ pristatymas, apdovanojimų „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ įteikimo ceremonija. Šventinį koncertą susirinkusiems dovanojo Balio Dvariono mokyklos moksleivių kolektyvai ir Vytauto Didžiojo gimnazijos alumnai.

Į prasmingą renginį aktyvius visuomenininkus ir neabejingus dvasingumo ugdymui švietime  žmones sukvietė Asociacijos „Vilniui ir tautai“ prezidentas Saulius Povilaitis ir šios Asociacijos bei Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos viceprezidentė Irena Navickienė. Diskusijoje „Dvasingumo realijos švietime ir vartotojiškoje visuomenėje“, taip pat monografijos „Ugdymo dvasingumo raidai“ pristatyme buvo griežtai pasisakoma prieš ilgus metus formuotą požiūrį į mokinį, į studentą kaip į klientą, kuris bręsta „vartotoju“, o ne dvasingu kūrėju. Šis požiūris sumenkino ir mokytojo, dėstytojo vaidmenį visuomenėje, nes jis iš „žinias ir patirtį perduodančio šviesuolio“ tapo „paslaugų teikėju“. „Kūrybingumo ugdymas – veikla, grįsta vertybėmis, kurios per rezultatus turi skleistis jauną žmogų  supančioje aplinkoje, jį ir kitus skatinti kurti“ – pabrėžė monografijos sudarytojas prof. dr. Jonas Kievišas.  Beje, šią monografiją, rekomendavus ATF Kraštotvarkos katedrai,   išleido Vilniaus kolegija.  Diskusijos rezoliucijoje pateikiama ir dar viena svarbi sąlyga ugdymui:  privalomas mokymas.

Susitikimas su ES ambasadoriumi Rusijoje Vygaudu Ušacku ir diskusija „Kovo 11-oji šiandienos geopolitinės situacijos kontekste“ pritraukė į Vilniaus Rotušę dar daugiau vilniečių ir svečių. Po daugiau nei valandą trukusios diskusijos iškilmingoje ceremonijoje buvo įteikti apdovanojimai „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“  iškiliems ir Lietuvai nusipelniusiems žmonėms. Jaunųjų B. Dvariono muzikos mokyklos moksleivių ir Vytauto Didžiojo gimnazijos alumnų koncertu baigėsi prasmingas Lietuvos nepriklausomybės Atkūrimo dienos minėjimas Vilniaus Rotušėje. Tai vienas iš įsimintinų Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos bendradarbiavimo su bendraminčiais renginių vilniečiams ir miesto svečiams.

 

Užsienio kalbų centras
Lietuvos kalbų pedagogų asociacija