Šių metų spalio mėn. pirmą kartą Kolegijoje vyko Vokiečių kalbos dienos „Ö kaip vokiškai?“.  Vokiečių – antrosios užsienio – kalbos besimokantys Verslo vadybos fakulteto Viešbučių ir restoranų verslo bei Įstaigų administravimo programų studentai kartu su dėstytojomis Jūrate Patackaite ir Violeta Žemaitiene pakvietė į bendrą paskaitą. Taip pat minėto fakulteto bibliotekoje vyko viktorina, kurioje visi norintys galėjo pasitikrinti vokiečių kalbos gramatikos ir leksikos žinias, prisiminti vokiškai kalbančių šalių istorijos ir kultūros faktus.

Vokiečių kalbos dienų dalyvius pasveikino ir sėkmės viktorinoje palinkėjo Verslo vadybos fakulteto prodekanė Danguolė Oželienė. Prodekanė pasidžiaugė, kad vokiečių kalbos gramatikos ir leksikos žinios įgyjamos ir vertinamos netradiciniais metodais. Užsienio kalbų centro vedėja Jūratė Patackaitė atkreipė studentų dėmesį į tai, kad jie yra vieni iš nedaugelio Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų, turinčių galimybę mokytis vokiečių kalbos, ir pacitavo Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų biuro Lietuvoje vadovę Audronę Gurinskienę: „Vokietijos įmonių susidomėjimas Lietuvos rinka nuo praėjusių metų išaugo dvigubai. Lietuvos įmonės taip pat aktyviai domisi ir žengia į Vokietiją. Dėl šios priežasties vokiečių kalbą mokančių specialistų poreikis dar labiau išaugo. Tačiau atliktos apklausos duomenimis, net 90,3 proc. įmonių sunkiai randa darbuotojų, gerai mokančių vokiečių kalbą. 69,3 proc. įmonių nėra patenkintos savo ar savo darbuotojų iš Lietuvos vokiečių kalbos žiniomis, 78,8 proc. darbdavių įsitikinę, kad geresnės darbuotojų vokiečių kalbos žinios padėtų pasiekti geresnių rezultatų dirbant su klientais.“

Projekto „Ö kaip vokiškai?“ iniciatoriai – Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada Lietuvoje, Goethe`s institutas, Centrinė užsienio švietimo sistemos valdyba (ZfA), Vokietijos akademinių mainų tarnyba (DAAD) ir Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai (AHK) – tikisi, kad „2018 metais per vokiečių kalbos dienas „Ö kaip vokiškai?“ visa Lietuva vėl prabils vokiškai“, o Užsienio kalbų centras viliasi, kad vokiečių kalba neišnyks iš Vilniaus kolegijos siūlomų užsienio kalbų sąrašo, o kitąmet vokiečių kalbos dienų renginyje išvysime dar daugiau Kolegijos studentų ir svečių.

Užsienio kalbų centro informacija