Lapkričio 21 d. VK direktoriaus pavaduotoja studijoms Rita Liepuonienė ir Užsienio kalbų centro vedėja Jūratė Patackaitė susitiko su p. Jean-Marie Sani, Prancūzų instituto direktoriumi ir patarėju bendradarbiavimo ir kultūros reikalais bei p. Snieguole Kavoliūniene, Kalbos ir švietimo programos vadove.

Susitikimo metu buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės kalbos ir kultūros srityse, studentų studijų bei darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo lygmenyse. Prancūzų instituto Lietuvoje atstovai domėjosi svetingumo verslo bei pedagogų rengimo studijų programomis ir pasidžiaugė, kad vis daugiau turistų atvyksta iš Prancūzijos, o Vilniaus tarptautiniame prancūzų licėjuje prancūzų kalbos mokosi gausus būrys mokinių. Todėl turistams ir verslo partneriams iš Prancūzijos, bei prancūziškai kalbantiems mokiniams ateityje reiks tiek įvairių specialistų, tiek pedagogų taip pat kalbančių prancūziškai.

Direktoriaus pavaduotoja studijoms Rita Liepuonienė ir Užsienio kalbų centro vedėja Jūratė Patackaitė pristatė Vilniaus kolegijos studijų programas, užsienio kalbų mokymo ypatumus, papasakojo apie kursuose juntamą studentų ir Kolegijos darbuotojų susidomėjimą prancūzų kalba, aptarė galimas bendradarbiavimo sritis bei artimiausias tarpusavio veiklas. Susitikimo pabaigoje Kalbos ir švietimo programos vadovė Snieguolė Kavoliūnienė atstovėms iš Vilniaus kolegijos parodė Prancūzų instituto auditorijas, biblioteką, medioteką, supažindino su instituto kultūrinių renginių programa.

Užsienio kalbų centro informacija