Spalio 14-20 d. visoje Lietuvoje jau ketvirtą kartą vyko Vokiečių kalbos dienų „O kaip vokiškai?“ renginiai. Švietimo įstaigose, bibliotekose, verslo įmonėse ir kitose organizacijose surengta renginių.

Verslo vadybos fakultete šią dieną jau trečius metus pamini šio fakulteto vokiečių kalbos, kaip antros užsienio kalbos besimokantys studentai bei dėstytojos Violeta Žemaitienė ir Jūratė Patackaitė. Š. m. spalio 18 d. taip pat buvo švenčiama Vokiečių kalbos diena. Įstaigų administravimo bei Viešbučių ir restoranų verslo trečio kurso studentai kartu su dėstytojomis Violeta ir Jūrate organizavo šventines paskaitas, kurių metu vyko konkursas „Deutsch- Quiz für Studenten“ ir viktorina „Spielt! Gewinnt! Lernt!“. Nugalėtojai Simona S., Laura K., Ema R., Laura K., Kseniya R., Adelė J., Gabija J., Alina K. iš VR17 grupės ir Gintarė G., Raminta J., Miglė V., Vaida U., Indrė R., Aleksandras P., Elvyra  K., Vilmantė K., bei  Laura D. iš VA17 buvo apdovanoti saldžiais prizais ir vokiškais riestainiais „Brezel“.

Pradžioje, kaip įprastai, visi sudainavo SKAMP sukurtą dainą „Ja, ich kann“ (https://www.youtube.com/watch?v=19dvnN8aZsg), skirtą Vokiečių kalbos dienoms, o  Užsienio kalbų centro vedėja Jūratė Patackaitė papasakojo studentams apie naujai atsiradusiais galimybes, mokantiems vokiečių kalbą ir pasidžiaugė, kad darbdaviai kaip niekad aktyviai ieško mokančių ne tik anglų kalbą, bet ir pradinį lygį turinčių ar mokančių vokiečių bei skandinavų (danų, švedų, norvegų) kalbas bei paskatino studentus daugiau laiko skirti kalbų mokymuisi ne tik paskaitose, bet ir laisvalaikiu, pasinaudojus įvairiomis išmaniosiomis programomis.

Užsienio kalbų centro informacija