Rugsėjo 26 d. yra Europos kalbų diena, skirta Europos Sąjungos kalboms.  Pirmą kartą ji buvo švenčiama 2001 m., siekiant skatinti kalbų mokymosi įvairovę, ugdyti pagarbą visoms Europos kalboms (https://europa.eu/european-union/about-eu/eu-languages_lt).

Kasmet Europos kalbų dieną Kolegijos studentai ir dėstytojai mini skirtingai. Šiais metais kalbininkams kiekvienas susitikimas ir bendravimas su studentais jau yra šventė! Siekdami išvengti didelių susibūrimų ir nenorėdami prarasti brangaus paskaitų laiko, Užsienio kalbų centro dėstytojai kartu su studentais šią dieną paminėjo paskaitų metu ir ypatingą dėmesį skyrė kalbų mokymuisi informacinių technologijų pagalba. Studentai kūrė vaizdo filmus, žaidimus ir kt. priemones, diskutavo bei aptarė kalbų mokymosi ypatumus.

Ir nors Europos kalbų diena minima Kolegijoje jau 19 metų, kalbų mokymosi tendencijos išlieka tos pačios. Daugiau nei 2000 studentų kaip ir kiekvienais metais, mokosi užsienio kalbų rudens semestre! Beveik visi iš jų (99,995 proc.) mokosi verslo, profesinės, specialybės anglų kalbos, t. y. tobulina anglų kalbos žinias tik jau būsimos profesijos srityje. Džiugina tai, kad ir toliau Verslo vadybos bei Ekonomikos fakultetų studentams sudaryta galimybė mokytis  be anglų kalbos ir kitų Europos Sąjungos kalbų: prancūzų, vokiečių, ispanų, italų, švedų (anglų kalba, net Jungtinei Karalystei pasitraukus iš ES, tebelieka oficialioji Airijos ir Maltos kalba) bei ne ES kalbų – rusų ir norvegų.

Kad studentai noriai mokosi naujų kalbų ir tobulina pirmos užsienio kalbos žinias bei įgūdžius, rodo šie statistiniai UKC duomenys: daugiau nei 300 VVF ir EKF studentų pasirinko užsienio kalbų modulius, taip pat 2019-2020 m. m. buvo įteikti 145 studentams anglų kalbos (B2 ir C1 lygio), vokiečių ir italų kalbos (A1 lygio) pažymėjimai. Prieš keletą metų, bandydami nusakyti užsienio kalbų svarbą gyvenime, citavavome čekų patarlę – „nauja kalba – naujas gyvenimas; jei moki vieną kalbą, gyveni tik kartą“, o šiais metais norėtųsi priminti: nesvarbu kokia kalba kalbame, svarbiausia, kad suprantame ir išgirstame vieni kitus!

Užsienio kalbų centro informacija