Balandžio 23-oji Jungtinių tautų organizacijos (JTO) yra paskelbta Anglų kalbos diena. Ši data yra pasirinkta garsaus anglų poeto Viljamo Šekspyro garbei, nes tai – jo gimimo diena. Anglų kalba neretai vadinama „pasaulio kalba“(linqua franca), nes labiau nei kitos kalbos paplitusi pasaulyje. Ši diena skirta  kalbos istorijai ir kultūrai pažinti.

Balandžio 27 dieną Ekonomikos fakultete vyko Anglų kalbos dienos minėjimas.  Fakulteto dekanė Aušra Liučvaitienė priminė studentams apie anglų kalbos mokėjimo reikšmingumą ir svarbą. Pirmo kurso finansų studijų programos studentai Martynas Šeikis, Dovilė Šlamaitė ir Edvinas Nedzinskas paruošė įdomų pristatymą apie Viljamo Šekspyro  gyvenimą ir veiklą bei papasakojo įdomių faktų apie anglų kalbą. Studentai ir dėstytojai išbandė naują aplikaciją Quizizz ir dalyvayvo “Kahoot!“ viktorinoje.

Šį renginį nuotoliniu būdu organizavusios Užsienio kalbų centro anglų kalbos dėstytojos Jūratė Merkienė ir Ingrida Galkauskienė pasidžiaugė, kad gražioms idėjoms įgyvendinti nei atstumai, nei laikas netrukdo. Svarbiausia – studentų ir dėstytojų noras bei kūrybingumas.

Užsienio kalbų centro informacija