Š. m. vasario – balandžio mėn. jau trečius metus iš eilės, pavasarį, Elektronikos ir informatikos fakultete organizuojamas (EIF) komiksų konkursas „(Ne)Susikalbėjimai“, skirtas Jungtinių tautų organizacijos paskelbtai Anglų kalbos dienai (balandžio 23) paminėti. Konkurso dalyvių darbai yra vertinami už kūrybiškumą, meninį ir techninį išpildymą, pagrindinės minties atskleidimo gylį bei originalumą.

Šių metų komiksų konkurse susirungė net 67 Kolegijos studentai bei darbuotojai! Konkurso dalyvių darbai buvo vertinti komisijos: doc. dr. Loretos Savulionienės, lekt. Orūnės Gibavičienės, lekt. Mildos Kiškytės, lekt. Dalės Neverbickaitės bei EIF PI19D grupės studento, pernai metų komiksų konkurso „(Ne)Susikalbėjimai“ nugalėtojo Dainoro Žiuko.

Kaip teigia šio konkurso iniciatorė, UKC ir EIF anglų kalbos lekt. Milda Kiškytė, nors užsienio kalbos svarba šiandien niekas nebejoja, Kolegijos studentams ir absolventams būtina mokėti profesinę anglų kalbą ir gebėti ja bendrauti, nes dažniausiai ir vyksta nesusikalbėjimai tarp tų, kurie moka profesinę kalbą ir tų, kurie jos nemoka. Tokia ir yra kasmet šio populiarėjančios konkurso idėja.

Komiksų albumas

Lektorė Milda Kiškytė
UKC informacija