Š. m. birželio 4-5 d. įvyko 6-oji Vytauto Didžiojo universiteto Užsienio kalbų instituto ir Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos tarptautinė konferencija „Darnioji daugiakalbystė 2021“  (angl. Sustainable Multilingualism 2021). Kas du metus vykstanti konferencija sulaukia pranešėjų ir svečių iš viso pasaulio. Šiais metais nuotoliniu būdu organizuotoje konferencijoje dalyvavo švietimo ir kalbų specialistai, tyrėjai, dėstytojai iš 30 šalių: Airijos, Australijos, Austrijos, Brazilijos, Baskijos, Estijos, Indijos, Irano, Italijos, Ispanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinių Arabų Emyratų, Kipro, Latvijos, Lenkijos, Naujosios Zelandijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Pakistano, Portugalijos, Rumunijos, Rusijos, Suomijos, Slovėnijos, Švedijos, Turkijos, Ukrainos, Uzbekistano, Vokietijos.

Lietuvai atstovavo ir pranešimus skaitė kalbininkai iš Vytauto Didžiojo, Klaipėdos, Kauno technologijų, Sveikatos mokslų, Vilniaus universitetų, Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos, Lietuvių kalbos instituto, bei Kauno ir Vilniaus kolegijų. Vilniaus kolegijos Užsienio kalbų centro anglų kalbos dėstytojos Ingrida Galkauskienė, Jūratė Helsvig ir vokiečių kalbos dėstytojos Jūratė Patackaitė, Violeta Žemaitienė konferencijoje pasidalino projekto „Kalbos mokymasis – sėkmingos socialinės integracijos dalis“ rezultatais ir patirtimi, rengiant nuotoliniam mokymui(si) skirtą priemonę „Lietuvių kalba užsieniečiams: pažingsniui ir vaizdžiai“.

6-oje tarptautinėje konferencijoje įvairių kalbų specialistai ir besidomintys kalbų mokymu pristatė savo šalių kalbų politikos pokyčius, didelį dėmesį skyrė užsieniečių integracijai į visuomenę savo šalyse bei kalbų mokytojų ir dėstytojų indėlį tame, studentų mokymui ir naujų technologijų taikymui studijoms. Diskusijose, kurios ypač įdomios ir visų laukiamos, buvo pristatyti ir aptarti naujausi kalbų mokymo(si) tyrimų rezultatai. Nuotoliniu būdu vykusioje konferencijoje skambėjo VDU Muzikos akademijos ir Lietuvos autorių atliekami kūriniai, o konferencijos baigimo ceremonijoje visi dalyviai technologijų pagalba tarė savo gimtosiomis kalbomis – iki pasimatymo 2023 metais!

Užsienio kalbų centro informacija