Rugsėjo 26-ąją dieną vyko Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos (LKPA) organizuota popietė virtualioje erdvėje „Kalbų tiltas Lietuvoje“, skirta Europos kalbų dienai pažymėti. Diskusijoje „Ir pakalbėkime, ir paklausykime apie kalbą…“ dalyvavo ir savo mintimis apie lietuvių ir užsienio kalbas, gimtąją kalbą ir jos grožį, žodyno pokyčius ir kalbos kaip vieno iš svarbiausių tautos identiteto bruožų, o taip pat darbo ir asmenine patirtimi dalijosi Vilniaus kolegijos Užsienio kalbų centro (UKC) atstovės, LKPA narės Ingrida Galkauskienė, Violeta Žemaitienė ir Jūratė Helsvig.

UKC vedėja Jūratė Patackaitė pristatė Europos kalbų ženklo (EKŽ) projektą ir savo veiklą šio projekto komisijoje, kurioje ji atstovauja Asociacijai nuo 2012 m. EKŽ – tai viena iš kalbinių iniciatyvų, kurios tikslas: skatinti daugiakalbystę ir kultūrinį sąmoningumą visoje Europoje, plėsti galimybes susipažinti su naujomis vertingomis kalbų mokymo(si) technikomis ir kuo plačiau skleisti kalbines veiklas bei skirti dėmesio gimtosios kalbos žinių stiprinimui ir užsienio kalbų lavinimui. Šiam Europos kalbų ženklo apdovanojimui sudaryta komisija atrenka laimėtoją, kuriam įteikiamas EKŽ sertifikatas ir įvairūs prizai.

Popietei žaismingumo suteikė Valstybės institucijų kalbų centro direktorės Audronės Auškelienės pasiūlytos mįslės apie kalbą, o idėjų tolimesnėms diskusijoms – Asociacijos tarybos narės Olgos Medvedevos ir kitų popietės dalyvių apmąstymai dėl naujų technologijų įtakos kalbai bei gimtosios kalbos puoselėjimo Lietuvoje ir užsienio šalyje.

Užsienio kalbų centro informacija