Nuo 2021 m. gegužės iki gruodžio mėn. Lietuvos kalbų pedagogų asociacija (LKPA) vykdė projektą „Abiturientų bendravimo užsienio kalba komunikacinių įgūdžių tobulinimas rengiantis užsienio kalbos valstybiniam brandos egzaminui“, kuris buvo finansuojamas LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Per šiuos metus vyko įvairių veiklų abiturientams, moksleiviams ir mokytojams: konsultacijos ir patarimai anglų kalbos, vokiečių kalbos ir prancūzų kalbos egzaminams, seminarai „Kalbėjimo įgūdžių tobulinimas ir vertinimas rengiant abiturientus užsienio kalbos egzaminui“. Patarimais dalijosi ir rekomendacijas teikė anglų, vokiečių ir prancūzų kalbos mokytojai ekspertai. Baigiamąjį seminarą galima stebėti:  https://www.youtube.com/watch?v=zDmL5Jjhguk, nudingos informacijos rasti LKPA interneto puslapiuose: http://www.lkpa.vdu.lt/category/naujienos/;  http://www.lkpa.vdu.lt/projektai/.

Projekto darbo grupėje dirbo Asociacijos nariai iš Valstybės institucijų kalbų centro, Vilniaus kolegijos Užsienio kalbų centro ir VDU Užsienio kalbų instituto. VK Užsienio kalbų centrui atstovavusi ir projekte dirbusi vedėja Jūratė Patackaitė pasidžiaugė įgyta patirtimi, naujomis pažintimis ir prasmingu darbu.

Užsienio kalbų centro informacija