Birželio paskutinę savaitę baigėsi ukrainiečių kalbos ir kultūros kursai, kuriuos vedė dr. Mariia Pleskach.

Dr. Mariia Pleskach, kurią į Lietuvą atvedė tragiška situacija jos gimtojoje šalyje, ukrainiečių kalbos mokė, su  šios šalies istorija ir kultūra bei tradicijomis supažindino dvi kursų dalyvių grupes.

Lietuvos kariuomenės kariams buvo organizuoti intensyvūs 30 akad. valandų ukrainiečių kalbos ir kultūros kursai, kurių metu vieni kursų dalyviai įgijo bazinių ukrainiečių kalbos žinių, o kiti – pagilino jau turimas. Kursų metų kariai domėjosi ne tik Ukrainos šalies istorija, bet ir geografija ir kultūra.

Antrojoje kursų, vykusioje nuotoliniu būdu, grupėje dalyvavo Vilniaus kolegijos dėstytojai ir studentai. Niekada nesimokiusius šios kalbos kursų dalyvius, dr. Mariia Pleskach sugebėjo prakalbinti ukrainiečių kalba, atskleisti ne tik šalies, bet ir kalbos grožį.

Dėstytoja Mariia Pleskach, pasižyminti profesionalumu, darbštumu ir puikiomis savo šalies istorijos žiniomis, perteikė kursų dalyviams savo šalies kalbos ir kultūros grožį, o kursų dalyviai susipažino su  nepaprastai ryžtingu, aktyviu ir nepaprastai savo šalį mylinčiu žmogumi.

Visiems, sėkmingai baigusiems ukrainiečių kalbos ir kultūros kursus dalyviams, buvo įteikti Vilniaus kolegijos pažymėjimai. Dr. Mariiai Pleskach, vyksiančiai į gimtąją šalį, visi linkėjome saugios kelionės ir greitos pergalės!

Užsienio kalbų centro informacija