Rugsėjo 26 d. Užsienio kalbų centras tęsia projektą Lietuvių kalbos ir kultūros kursai Ukrainos piliečiams, kurį finansuoja Švietimo mainų ir paramos fondas, o įgyvendina Užsienio kalbų centro dėstytojai kartu su kitų Kolegijos padalinių ir skyrių darbuotojais. Projektu, kuris prasidėjo pavasarį, siekiama remti Ukrainos piliečių, pasitraukiusių į Lietuvą dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų integraciją Lietuvoje.

Rudens kursų grupėje Lietuvių kalbos mokytis ir apie šalies kultūrą, istoriją sužinoti panoro 15 studentų, mokytojų, jų pagalbininkų, darželio auklėtojų bei jų padėjėjų. Kadangi kursų dalyviai įvairūs tiek amžiumi, tiek patirtimi ir sau keliamais tikslais, projekto dėstytojams Ingridai, Daliai, Beatai, Virginijai, Violetai, Jūratei H. ir Vyteniui tenka pasistengti įvairiais mokymo metodais perteikti lietuvių kalbos grožį, savo asmeninę patirtį, žinias ir meilę gimtajai kalbai bei jos kultūrai ir istorijai.

Kursų dalyviai lietuvių kalbos mokysis intensyviai iki lapkričio vidurio, o su lietuvių literatūra, istorija, etnokultūra, socialiniu ir politiniu gyvenimu susipažins per ekskursijas, susitikimus ir patys dainuodami bei žaisdami lietuviškus liaudies žaidimus. Visiems projekto dalyviams ir organizatoriams linkime sėkmės !

Užsienio kalbų centro informacija