Š. m. birželio 19-24 d. Verslo vokiečių kalbos lektorės Jūratė Patackaitė ir Violeta Žemaitienė stažavosi tarptautinėje įmonėje ALLROLL GERMANY GmbH, Vokietijoje, https://allroll.de/DE. Su šia įmone Vilniaus kolegijos Užsienio kalbų centras (toliau Centras) bendradarbiauja antrus metus. Iki šiol Centro lektorės Violeta Žemaitienė, Jūratė Patackaitė ir Halina Klupšienė konsultuodavo įmonės specialistus redagavimo ir vertimo klausimais, o šiais metais buvo nutarta pasižvalgyti po įmonę, susipažinti su jos veikla ir aptarti kitas bendradarbiavimo galimybes: dėstytojų bei studentų stažuotę įmonėje, užsakomuosius tyrimus ar kt. bendras socialinės atsakomybės ir darnios plėtros veiklas bei iniciatyvas.

Užsienio kalbų centro lektorės susitiko su įmonės ALLROLL GERMANY GmbH specialistėmis p. Simone Straßburger-König ir p. Ute Wiedera, kurios papasakojo apie pokyčius įmonėje ir šiandienos iššūkius, susijusius tiek su situacija šalyje, tiek Europoje ir pasaulyje bei atsakė į visus dominčius klausimus. Kadangi užsienio kalbų dėstytojams yra visuomet svarbu tobulinti ne tik dalykinias kompetencijas, bet ir susipažinti su šalies socialiniu, kultūriniu gyvenimu, abi lektorės aplankė keletą miestų, ir jų įdomias ir užsienio turistams lankytinas vietas.

Stažuotės mietu buvo sužinota daug naujo ir įdomaus, pasisemta vertingos ir naudingos kalbinės, dalykinės patirties, užmegzti nauji ryšiai ir aptartos praktikų ar stažuočių galimybės UKC dėstytojams ir studentams įmonėje ALLROLL GERMANY GmbH!

Užsienio kalbų centro informacija