Šių metų lapkričio mėn. pabaigoje Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje vyko diskusija-forumas „Daugiakalbystė mokyklose: kaip pasieksime sėkmę“. Šiuo renginiu organizatoriai, vokiečių kalbos dienų „Ö kaip vokiškai?“ iniciatoriai – Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada Vilniuje, Goethe’s institutas, Centrinė užsienio švietimo sistemos valdyba (ZfA), Vokietijos akademinių mainų tarnyba (DAAD) ir Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai (AHK) – siekia populiarinti vokiečių kalbą ir aktyvią daugiakalbystę Lietuvoje.

Diskusijoje dalyvavę ministerijos, savivaldybės, aukštųjų, bendrojo ugdymo mokyklų, verslo, Vokietijos ambasados, Goethe’s instituto, asociacijų atstovai tarėsi, kaip paskatinti mokytis užsienio kalbas, ką nuveikti kartu bendradarbiaujant. Diskusijos dalyviai akcentavo, kad vokiečių kalba Lietuvos regionui yra artimesnė istoriškai, be jos sunku išsiversti įvairių sričių specialistams, pvz., istorikams, menininkams. Ši kalba taip pat svarbi dėl ekonominių ryšių su Vokietija. Jos poreikis dar labiau išaugs atvykus į Lietuvą Vokietijos kariams. Vilniaus miesto vicemeras Arūnas Šileris dalijosi planais, kad sostinės mokyklose bus remiamas retesnių kalbų: vokiečių, ispanų, prancūzų mokymas, o taip pat rimtai svarstoma, kad kai kuriose Vilniaus mokyklose liktų galimybė nenutraukti antrosios kalbos mokymąsi 10 klasėje, o jį pratęsti toliau.

Vilniaus kolegijos Užsienio kalbų centrui atstovavo vokiečių kalbos lektorė Violeta Žemaitienė ir Centro vedėja, vokiečių kalbos lektorė Jūratė Patackaitė. Vilniaus kolegijos Verslo vadybos fakultete trijų studijų programų studentai: Organizacijų ir Turizmo vadybos bei Viešbučių bei restoranų verslo, iki dabar turi galimybę mokytis vokiečių kalbos kaip antros užsienio kalbos ir ji šių studijų programų studentams yra privaloma. Likusių fakulteto studijų programų studentai turi galimybę vokiečių kalbos mokytis, pasirinkę ją kaip laisvai pasirenkamą modulį. Tačiau kituose fakultetuose vokiečių kalba nėra siūloma. Nuo 2024 m. pavasario, įgyvendinant projektą, kuriuo bendrus laisvai pasirenkamus dalykus galės rinktis visų Kolegijos fakultetų studentai, Užsienio kalbų centras planuoja be kitų užsienio kalbų siūlyti studentams mokytis ir vokiečių kalbos.