Nuo 2023 m. kovo mėn. Vilniaus kolegijos Užsienio kalbų centro dėstytojai: Danutė Belazarienė, Virginija Andriusevičienė, Jūratė Patackaitė, Jūratė Helsvig ir Vytenis Končius dalyvavo Kolegijos organizuojamoje kvalifikacijos tobulinimo C1 lygio mokymų programoje „Skaitmeninių kompetencijų mokymai dėstytojams“, parengtoje atsižvelgiant į Europos skaitmeninės kompetencïjos programą („The European Framework for the Digital Competence of Educators (DigCompEdu)“).

Dalyvaudami projekto mokymuose Centro lektoriai mokėsi ne tik kurti skaitmenines priemones, padėsiančias besimokantiems geriausiai pasiekti mokymosi tikslų, virtualioje mokymosi aplinkoje, bet ir įvertinti naujus skaitmeninius mokymo(si) išteklius, jų turinio patikimumą ir tinkamumą, strategjų efektyvumą, vertinti darbą grupėse ir kaip pagalbinę priemonę savikontrolei, ugdė gebėjimą pasirinkti, kurti ir taikyti skaitmeninius vertinimo formatus, nuotoliniu būdu stebėti įrodymus apie besimokančiųjų pažangą, teikti konsultacijas jiems, diferencijuoti skaitmenines mokymo(si) strategijas ir veiklas.

Užsienio kalbų centro lektoriai sukūrė 5 nuotolinius modulius. Anglų kalbos lektoriai Danutė Belazarienė ir Vytenis Končius parengė 10 kreditų nuotolinį modulį „Business English“, skirtą Verslo vadybos Vadybos ir Verslo studijų krypčių studentams, lektorė Virginija Andriusevičienė — 4 kreditų  „Užsienio kalba (Anglų kalba)“ Higieninės ir dekoratyvinės kosmetologijos studijų programai, lektorė Jūratė Helsvig — „Professional English“ Programų sistemos studijų programos studentams (6 kreditai), o vokiečių kalbos lektorė ir Centro vedėja Jūratė Patackaitė parengė 6 kr. laisvai pasirenkamą nuotolinį modulį „Vokiečių kalba ir kultūra“ — visiems Kolegijos studentams, norintiems pramokti vokiečių kalbos ir pasirinkusiems šį modulį.

Džiaugiamės, kad Kolegija suteikė galimybę dalyvauti šiame Nacionalinės švietimo agentūros projekte „Skaitmeninė švietimo transformacija („EdTech“)“ Nr. ŠMSM-V-004-0001, kurio naudą vertiname ne tik mes, dėstytojai, mūsų studentai, bet ir Europos švietimo ekspertai. Projektas „EdTech“ laimėjo pirmąją vietą švietimo („Education: Learning, Teaching, Empowerment“) kategorijoje prestižinių Europos apdovanojimų „Innovation in Politics Awards 2024“ konkurse. Pripažinimą pelnė ir EdTech centro edukacinių technologijų išbandymo platforma. (šaltinis: https://www.nsa.smm.lt/2024/05/03/edtech-centro-projektas-geriausias-europoje-svietimo-srityje/)